Thursday, December 11, 2014

Paastu 6. päev

Täna oli imeline päikesepaisteline päev! Esimest korda siinoleku ajal! Nii et lõpuks ometi saab öelda – päike, õhk ja vesi, need me sõbrad kolmekesi! Sest õhku ja vett on saadud varem siin küllaga!

Hakkasin paastust välja tulema. Soovitatakse, et see võiks kesta sama kaua, kui paast ise. Mul on varasemast ajast tehtud toiduainete talumatuse test ja see tegi valiku lihtsamaks. Variandid oleks olnud keefir, porgandimehu või vedel pudrutaoline vedelik. Mulle sobib väga hästi kõiksugune köögivili ja seetõttu sain purgi Salvesti Porgandimehu! Põnn, alates 4. elukuust! Purgisisu kokku andis 206,4 kcal! Nii et täna tublisti söödud! Ja küll see maitses hää! Ja kui palju seda oli! Kõht sai nii täis!

Tegin ka väikesed „inimkatsed“ (enda ja sõbranna peal). Olen ise teinud mitmeid teste, et teada saada kehale sobivad söögid—joogid ja nüüd vaatasin, et kuidas läheb sõbrannal. Temale oli siin pakutav test Elu teine. Nii pulsi järgi määratav ajurveeda test, kui vereproovi alusel tehtav toiduainete talumatuse test põhiosas kattusid! MOTT (mida oligi tarvis tõestada)!

Mis võiks veel olla paastu märksõnadeks?! Rahu, Rahulikkus (mina täna eirasin seda, kihutasin trepist üles ja kukkusin).
Saunas oli arutelu sellel teemal ja järelduseks saime, et paastujad on head ja naeratavad inimesed! Mida päev edasi, seda leebemaks muutuvad (või ei jaksa lihtsalt iga asja peale (üle)reageerida). 
Üks mees olla isegi oma kaasale öelnud, et võimaldab talle igal aastal laagriskäigu, sest pärast seda on naine kodus eriti leebe ja heatujuline! Kodurahu huvides – ideaalne paik! 
Juba Piiblis on kirjas, et viletsal on kõik päevad pahad, aga rõõmsal südamel on alati pidu (Õp 15:15).

Kui minu paast tundub hirmutav, siis võib valida mõne teist laadi paastu. 
Paastuda võib näiteks sellest, millega ollakse liiale mindud või mida tahetakse muuta, näiteks televiisorist, arvutist, Facebook`st. Selle asemele võib võtta midagi uut ja huvitavat. Või midagi, mis kaua edasi lükatud-veeretatud.
Käes on Jõuluaeg – tee kellelegi head! Aita loomakesi, vanureid või mine räägi naabritega.

Minu jutust võib jääda mulje, et siin on kõik vaid hästi ja väga hästi.
Aga mis on Loodusspaa miinuseks?! - Kuri naaber!
 
 

No comments:

Post a Comment