Wednesday, December 10, 2014

Paastu 4. päev

Täna oli täiesti imeline päev – energiat palju, mõtteid palju ja kõik tegemised võtsid lausa iseenesest sobiva suuna!

Ja veel nii mitmekesine menüü: maitsestatud veed (sidruni-, õuna-, kurgiviilukestega heaks tehtud), tee, puljong ja kompott (loomulikult nimetus sellest + läbipaistev rosinalõhnaline vedelik). Siis veel hea enesetunde pulber, mida saab arsti kabinetist topsiku põhja ja mis pärast vee lisamist mõnusalt kihisema hakkab ning kehale vajalikud mikroelemendid kätte ulatab: naatrium, kaalium, magneesium..., ehk siis peaaegu terve Mendelejevi tabel. Pluss veel teelusikaotsake mett, mis maitseb mulle vist paremini, kui karule.

Inimesed on siin ilusad ja head! Arst, õde, massöör – nad on siin ka hinge ravimise ja harimise eest väljas. Nii et kellel vaja – ajaline ja materiaalne kokkuhoid. Samal ajal saab paastuda ja saab elulisi nõuandeid.

Mõned ilusad mulle kingitud mõtted:

On ainult üks Elu - ei saa elada nii, et raiskad selle ära, seejärel võtad sahtlist teise ning hakkad otsast peale.

Elu on nagu sebra – must ja valge triip vaheldumisi. Aga võib otsustada, et ei taha sellist sebrat. Ja otsustada, et minu sebra on albiino! Ainult valge, ehk kõik on kogu aeg hästi!

Mida teha murega?! Võtta pihutäis wc-paberit, rääkida sinna oma mured ära, visata potti ja vesi peale. Kui tarvis – korrata veel ja veel. Ja – hakkabki kergem!

Kui tuleb muremõtteid pähe, öelda endale – aitab küll! Tegelen sellega homme!

Kui käitud nagu ingel, siis miks mõtled endast halvasti?!

Sain doktorilt ka koduse ülesande (nagu koolis!) – mõelda välja, mida ma Elus soovin ja siis soovida! Praegu on Jõuluaeg ja soovid täituvad!




No comments:

Post a Comment