Sunday, December 7, 2014

Paastu 2. päev

Head teist adventi! Kuidas teil päkapikud käivad? Kas annavad pakikese üle ainult advendipäevadel, või poetavad iga päev midagi sussi sisse? Minul hakkas teine advent varahommikuse äratusega ja klistiirile jooksuga.

Eile ei saanudki värskeid päevamuljeid postitada. Ah et miks ei saanud seda siis teha – rahvakalendri teadja saab ju kindlasti aru, et tänase kuupäeva all avaldatud paastu 1. loo all mõeldakse eilset päeva. Sest siis oli ju Nigulapäev. Aga mida teeb paastuja õhtul, kui kõik meeldivad ja vähemmeeldivad protseduurid on läbitud ning ta rammestunult end oma tuppa veab?! Ta on internetis. Ja kui seda teeb Tartumaa metsa vahel terve pansionaat, siis... tehnika annab alla. Nii et täna siis kaks muljetust.

„Organism on loodud paastuma. Inimene kujunes pikaajalise arengu tulemusena välja ajal, mil toitu oli vähe – me oleme aastatuhandete pikkuse paastumise või näljahäda tulemus. Põhjus, miks meie organism vahelduvale paastumisele nii hästi reageerib, võib peituda selles, et see viis aimab palju täpsemalt järele seda keskkonda, milles tänapäeva inimesed välja kujunesid.“ Dr Michael Mosley, Mimi Spencer „Paastudieet“

Hommikvõimelmine, kepikõnd, kõnd ilma keppideta, võimlemine, vesiaeroobika...

Mis juhtub inimesega, kes aktiivsetest üritustest vabal ajal kogu aeg rapsib ja rahmeldab, ega puhka arsti soovituste kohaselt? Tal hakkab nõrk, iiveldus, peavalu (meelekohad - sapipõis otsustas ka ennast puhastama hakata).

Aga nagu Elu mulle korduvalt on näidanud, siis alati on sõbrast kasu! Nii ka seekord!! Võttis kotist välja midagi vispli ja kahvli vahepealset. Olen varem seda riistapuud mõnel laadal näinud, aga poleks iial ise katsetanud – ei osanud ju aimata, et see nii hää on! No peabki olema, kui instruktsioonis on kirjas, et tegu on pea massaaživahendiga, mis stimuleerib vereringet, mõjub lõdvestavalt ja rahustavalt, vähendab valu, lõdvestab pinges lihaseid ja parandab juuksekasvu. Soeng oli pärast... võrratu.

Õhtu päädis „Su nägu kõlab tuttavalt“ finaalsaatega ja soolte sügavpuhastusega. Nooh, ma jätaks ise selle kommenteerimata ja laseks teha seda kellelgi teisel. Seda enam, et juhtusin täna lugema paastuteemalist päevikut ühelt toredalt kunstnikult.
"Nodzu oli soolikate sügavpuhastusel, aga tal polnud sealt midagi huvitavat välja tulnud. Ma lootsin näha näiteks suurt ussi, mille purgiga kaasa saab..."
"...Nodzu kaotas soolikapuhastusel ühe kilo, nii et ta juhib kaalukaotusvõistlust. Küll ma talle järele tõmban! Loodan, et mul tuleb rohkem kraami välja. Ehk midagi väärtuslikku, või mõni ammu kadunud ese. Nägime fotodelt, mis inimeste soolestikust välja on tulnud, oli päris muljetavaldav."
Ave Nahkur, "Meie küla eided kannatasid nälja käes", "Eesti Päevaleht"
                                                                  
Ja mida tänasest päevast saaks veel iseloomustada sõnaga "palju" – peale ninapuuderdamisruumi tiheda külastuse - muidugi palju-palju vett, juba sai ka puljongit (see vedelik lõhnas nii)!

 
 


No comments:

Post a Comment