Thursday, November 6, 2014

15. nädal

Selle nädala märksõnaks võiks olla trenn (tantsuline aeroobika), mille taasavastamine enda jaoks toimus just nüüd.

Isegi kui enne õhtul toimuvat trenni olen vahel mõelnud, et kas minna või mitte, siis see energia ja ülihea enesetunne, mis mind peale trenni valdab, on seda kättevõtmist ja pingutust lausa mitmekordselt väärt.
Vahel lihtsalt tuleb end sundida telekavaatamise asemel välja minema ja liigutama - pärast on nii hea tunne, et taas sai pisut panustatud oma eesmärgi saavutamiseks. Küll tasa ja targu, aga iga korraga ikka lähemale... 


Muidugi tahan iga kord näha järjest ilusamat numbrit ja ikka võimalikult kiiresti kahanemas, aga lohutan end vanasõnaga "tasa sõuad, kaugele jõuad". Selle nädala tulemus - 0,1 kg on ehk just selle viimase kinnituseks...


1 comment:

  1. Tere tulemast tagasi trennilainele! Kui selle rütmi jälle kätte saab, on väga mõnus kulgeda!
    Trenni puhul ongi kõige raskem teekond ukseni ja kodust välja. Kui see on ületatud, läheb edasi aina kergemini. Seda on paljud tundnud ja välja öelnud. Ja kui kord on trenni mindud, siis läheb enesetunne heaks, väsimus kaob ja jääb üle ainult imestada - et kui trennis ja eriti veel pärast trenni on nii mõnus olla, siis miks tekivad kodust väljasaamisega raskused?!
    Kui uuesti alustatakse trenniga, siis on tihti kaalunumber suureks küsimärgiks ja isegi pettumuseks. Et ollakse nii tublid, tehakse kõvasti trenni - aga mida ei ole, on suur miinus, või siis on kaal hoopiski plussi peal. Tegelikult on asjale väga lihtne seletus. Kuna keha pole trenniga harjunud, siis kipuvad alguses lihased haigeks jääma. See ei tähenda, et trennile tuleks kriips peale tõmmata, vaid ikka samamoodi edasi treenida. Küll keha harjub koormusega, lihased ei ole enam liigses pinges ja kaalunumber näitab jälle miinuseid.
    NB! Kui vahel kaal ei näita soovitud numbreid - aga ise ole olnud väga tubli - siis on heaks motiveerijaks mõõdulint! Kindlasti on ümbermõõdud vähenenud! Ja kas see siis polegi kõige tähtsam?! Sest kaalu näeb ainult paar inimest, aga üldist pilti nö terve küla!

    ReplyDelete