Tuesday, October 30, 2012

Väike Maija

Kuidas küll mahub nii palju elurõõmu nii pisikesse kehasse?! Ehk – Elurõõm – see võikski olla Väikese Maija teine nimi! Täna ma tahaksin kirjutada oma teisest suurest sõbrakesest – väikesest kassitüdrukust Maijast.

Veelkord saan öelda Kiisude Turvakodule südamest tuleva SUUR AITÄH Elu ilusamaks muutmise eest! Oleme kiisu Hubertiga väga tänulikud, et seal elas kiisu Kassu, kes nüüd on - heas mõttes - meie rahuliku Elu pea peale pööranud!

Kuna Hubert on väga seltskondlik ja mina tihti kodunt ära, siis oli kogu aeg mõte, et ühel päeval võiks Hubert saada endale sõbrakese. Tol korral turvakodu külastusele sellise plaaniga ei läinudki, vaid sõpradega kaasa nendele kiisut leidma. Pärast seda käiku jäi meelde erakordselt kirjuvärviline, pailembene ja ülisuurte maailma uudishimulikult vaatavate silmadega kiisutüdruk Kassu.

Mõned päevad hiljem oligi Kassu meil – 01.novembril 2011. Kassu sai endale uueks nimeks Maija - see nimi tundus paslikum miniatuursele, hellust otsiva kiisutüdrukule.

Julge tüdruk! Sõites ei nutnud, puurist tuli välja küll arglikult, aga piuksugi tegemata ning uudistas kohe kogu elamise läbi. Hubert järgnes talle nagu vari. Pool tunnikest hiljem pikutasid nad koos voodil - küll distantsi hoides, aga ikkagi koos. Mõned tunnid hiljem söödi juba ühest kausikesest ja öösel tuldi koos minu juurde voodiservale magama.

Juba kolmandal päeval tulid kiisud mulle uksele vastu, külg - külje kõrval ja sabad ühtemoodi rõngas. See külg - külje kõrval kõndimine ongi nende “kaubamärgiks” saanud!

Kui hakkan Hubertile pai tegema või teda kammima, tõttab appi ka Maija. Ta teeb kiiresti - kiiresti ümber Huberti joostes talle igalt poolt pikkasid paisid. Ja Hubert naudib seda! Maija välimuse eest hoolitsemine on suuresti Huberti rida. Väga tihti näitab Hubert üles oma hoolitsevat poolt ja peseb Maijat. Kui kärsitu tüdruk vastu punnib, siis paneb Hubert talle käpa peale - sõna otseses mõttes - ning peseb puhtaks näo, suu ja kõrvad.

Huberti Elu on nüüd huvitav! Mida väike Maija ees teeb, seda teeb Hubert järgi! Sinna sekka kuuluvad ka väikesed kiisupättused, mida Hubert varem ei teinud. Seina - ja köögikapialuste liistude äravõtmine, vaipade kokkurullimine ning asjade mahalükkamine on täiesti tavanähtused. Sest kiisudel on lihtsalt nii lõbus olla! Hubert on Maija kõrvalt hakanud mängima ka nende rohkete mänguasjadega, mis tema jaoks varem on kokku ostetud ja talle kingitud, aga pole teda huvitanud - ju siis üksi polnud nii lõbus!

Kiisud mõtlevad iga päev välja uusi trikke. Näiteks õnnestub neil riidekapi uksi avada, kappi mõnulema pugeda ja siis uks sulgeda. Esimesel korral olin ikka väga ehmunud, kui koju tulles oma silmarõõme koridorist eest ei leidnud. Aga - nad olid kapis!
Kitsas kraanikausis suudavad nad kahekesi mõnusasti koos magada.
Kui Maija vahel magab pehmel kiisusofal, siis Hubert lamab selle ees, heal juhul saab sellele peakese või käpa toetada. Tõeline džentelmen! 

Kui Maija vahel suuremat pättust teeb - näiteks mööda tassiriiulit kõnnib või pilte seinalt maha võtab, siis teeb Hubert tõrelevaid bassihäälseid näusid. Siis ma tean, et vaja on kohale tõtata. Hubert kutsub mind appi. 

Pailapsel tekkis mõte: 


Töölaua juures tuleb mul nüüd kohta jagada kahe virga abilisega. Kui on liikuvamad detailid, siis vaatab Maija ekraanile ja üritab käpaga kaasa aidata. Maija vaatab ka televiisorit. Eriti meeldib talle programm "no signal", sest siis liigub ekraanil edasi - tagasi suur palli meenutav kera. Ja kiisu pea liigub seda jälgides ikka paremale ja vasakule, üles ja alla.

Hubert õpetas Maija toidupalli seest krõbinaid sööma. Kuigi Maijale meeldib veeretada ka igasuguseid teisi vähegi "jalgu alla võtvaid" asju. Hubert lükkab palli käpaga ja ootab rahulikult, et kas mõni palake ka välja pudiseb. Siis mõtleb pisut saagi üle ( või kas see tänasesse ühikuarvestusse ikka ära mahub?! ) ja sööb selle siis ära. Maija lükkab kiiresti ja peaga ning tihti astub paladest üle - sest talle tundub põnevam olevat veeretamise protsess ise. Iseloomud on erinevad ja rikkad! Mul pole kunagi varem olnud korraga kahte kass – isiksust. Ja ma suudan ikka veel ja korduvalt üllatuda, kui erinevad on kaks loomakest. See on hea ja näitlik õppetund sellest, et me kõik oleme väga erinevad. Ja kui loomake suudab sellega leppida ning oma sõbrakest sellisena võtta, nagu ta on – miks siis meil, inimestel, see tihtipeale nii keeruline tundub?!

Maija on hommikune äratuskell - küll pisut varem, kui peaks... Ta ei jäta enne järele, kui on saanud mu voodist välja. Selleks kasutab ta igasuguseid võtteid: jalutab üle kõhu, näksib juukseid ja muudkui seletab midagi oma kassikeeles. Eriti meeldivad talle mu küüned - neid kohe tahaks närida. Ja kui Maija on mulle jalad alla saanud, siis tervitab Hubert bassihäälselt voodi kõrvalt, kus ta on kogu seda mängu pealt vaadanud. Siis juba jooksevad nad, külg - külje kõrval, köögi poole - sest milleks muidu ma tõusin, kui mitte neile hommikukrõbinate serveerimiseks?!

Ahh, nendest kahest ja nende koos olemisest võib lõpmatuseni lugusid pajatada!

Lõpetuseks paar sõna ka Hubertist. Hubert on väga õnnelik! Sest tal on nüüd Maija! Neid kahte koos tegutsemas vaadates on tunne, et tõeline Armastus on siiski olemas! Isegi kahe kassilapse jaoks, kes on elanud erineval ajal Kasside Turvakodus ning kokku saanud kassipuuri ukse avamisel!

Elu on imeline ja täis üllatusi!

Maija ( Kassu ) Elust Kasside Turvakodus: 

http://www.kassideturvakodu.ee/photos.php?g2_itemId=179629

http://www.kassideturvakodu.ee/avaleht.php


3. ja 4. novembril toimub Tallinna Lauluväljakul Cleopella Cat Fanciers of Estonia MTÜ poolt korraldatav kassinäitus. Loe lisa näitusest: http://www.hot.ee/cleopella/.

No comments:

Post a Comment