Friday, September 7, 2012

Uus Algus Septembrikuus



Kõik, kõik on uus septembrikuus! Rida luuletusest, mis on paljudele lapsepõlvest meelde jäänud. Selle luuletusega avati nii mõnedki koolialguse aktused ja paljude mudilaste jaoks hakkas uus ja huvitav koolilapse Elu.

Ka aastaid hiljem proovivad paljud midagi muuta just sellel kuul, vaatamata sellele, et hinnete saamise aeg on ammu läbi. Paljude jaoks sobivad ajalised tärminid. Oleks nagu kergem, kui mõned korrad aastas on enda kokkuvõtmist võimalik motiveerida tuttava kuupäevaga ja selle abil olla veelgi tublim. Uuest aastast hakkab uus Elu, või siis võetaks ennast kokku kooliajast tuttaval 1.septembril. Just nendel aegadel täituvad puupüsti spordiklubid, hakatakse õppima keeli, loobutakse suitsetamisest ja Figuurisõprade gruppidesse tulevad tagasi suve - või talvepuhkust nautinud inimesed. Kui ollakse aga kogu aeg kulgenud plaanipäraselt, siis sobivad need ajad ehk väljakutseks lisada midagi uut - et iseendaga rahulolu muutuks suuremaks.

September on ideaalne aeg uute toitude proovimiseks ( eriti köögiviljarikaste! ), meeldiva hobiga alustamiseks, liikumise intensiivistamiseks või mõne siiani täitmata unistuse elluviimiseks. 

Ostsin minagi septembrikuu alguse puhul tordi! Siilitordi! Jagasin selle ära oma kõige kallimate sõpradega. Nii sai igaüks tükikese sellest maiusest. Selliseid asju on alati hea jagada - siis ei teki kiusatust veel ja veel natuke lisa võtta. Ja siis pole pärast piinavalt kahju asjatult raisatud kalorite pärast. Kõikide maitsvate hõrgutiste puhul saab kasutada reeglit - ära naudi head asja üksi! Head asjad on jagamiseks! Jagades head sõpradega, muutub nauding mitmekordseks, seda on söödud heas seltskonnas ja ka teistele on pisut rõõmu valmistatud.

Selle tordijutu rahustamiseks - meil on kaaluga kõik korras! Nii minul, kui kiisudel Maijal ja Hubertil! Kui ühel päeval maiustame pisut rohkem, siis järgmisel päeval on tavapärane kaalukontroll ja hommikujogurt! Selliseid kokkuleppeid tuleb endaga sõlmida ja need töötavad väga hästi. Ehk olekski see heaks lubaduseks septembri alguse puhul?! Sest september on uue alguse aeg ja iseenda muutmise aeg. 

Minu üks sügislubadus on iga nädal kirjutada endast välja üks lugu ja positada see blogisse hiljemalt reedeseks päevaks. 

Mis on Sinu lubadus iseendale ja mida soovid Sina muuta?!


1 comment:

  1. Mul ka endale Lubadus antud :)
    See tordi/koogi jagamine sõpradega töötab alati. Vahel tuleb ju hirrrmus magusaisu ja tahaks kohe midagi küpsetada ja uusi maitseid- ja mõtle, kui peaks selle üksi ära sööma! Ikka sätime selle kenasti sõpradega jagamiseks :)

    ReplyDelete