Sunday, March 6, 2016

Aussie, 32

TASMAANIA - SIDNEY 1 
Olin sõnulseletamatult üllatunud – öö autos ei olnudki nii hull! Sai isegi magada!
Varahommikul ütlesime aitäh oma tublile Holden Commodore`le (Austraalia oma-auto), head aega Tasmaaniale&lendasime Sidney`sse.
Hommikusöök lennukis oli kõike muud, kui minulik - vein&chipsid. Kui esimesele poolele võib veel mõelda välja arvestatava põhjenduse, siis teine osa sattus suhu küll parema puudumisel (miks inimesed chipse armastavad?!).

Sidney näis esmapilgul samasugune, nagu kümmekond aastat tagasi&selliseks pilk jäigi. Arusaamatuks jäi ainult, kuidas küll need aastad nii ruttu on läinud?!

Algas tavapärane turistiring. Linna südames asub Darling Harbour - sadam&rannapromenaad nii omade, kui kaugelt tulnute rõõmuks: laevad, söögikohad, baarid, ööklubid ning ohtralt tänaval toimuvat meelelahutust. Otse sealt saab olematu vaevaga (mõnikümmend sammu) valida külastamiseks kas Madame Tussauds vahakujude muuseumi, Wildlife Sidney loomaaia, Sea Life Sidney akvaariumi, või külastada järgemööda neid kõiki. 


Seekord tahtis saatus alustuseks kuulsustega kätlemist – ehk siis esimesena jäi teele vahakujude muuseum.
Kas tennisist Serena Williams ongi nii pikk naine?! Ja lauljanna Kylie Minogue nii miniatuurne?!
Mis nipiga võtab näitlejanna Marylin Monroe seelik suurema tuule alla, kui minu oma?!
Mis tunne peaks valdama, kui nõjatuda oma lemmiknäitleja Johnny Depp`i õlale?!
Ja veel palju muud, näiteks libaosalemine Oprah saates&laulmine koos kõrbekuninganna Priscillaga muusikalis Queen of the Desert! 




Loomaaeda jõudsime ilmselgelt lõunase uinaku ajaks. Enamus seltskonda magas nii magusalt, et endalgi tuli suur rammestus peale. Isegi sõbrad - suur&väike krokodill - magasid, kuigi üritasid lahtiste lõugadega jätta muljet ärkvelolekust.
Aga kus siis vombat on?! Teda ei olegi?!




Akvaariumi sel päeval ei jõudnud. Heas mõttes&etteruttavalt võib lisada – õnneks! See jäi kindlasse plaani mõnel hilisemal päeval.

Õhtu lõpuks&jalgade puhkuseks nautisime drugqueenide show`d nimetusega Love Is All Around. Ja nii see tundubki olevat – kui vaadata  igast rahvusest siin abielluvaid paarikesi.

LOVE IS ALL AROUND!






No comments:

Post a Comment