Friday, April 17, 2015

KEHA&VAIMU PUHASTAV NÄDALALÕPP 10-12 APRILL 2015

Nädal aega tagasi sai teoks üks tore üritus - meie küla eit&lahe linnavurle kutsusid inimesi keha&vaimu puhastavale nädalalõpule. Üritus toimus "eide" Ave Nahkuri Raudoja Kõrtsitalus&mina olingi see "lahe linnavurle"!

Tegelikkuses hakkas lugu pihta muidugi palju varem. Olin eelmise aasta jõulukuul paastulaagris&kirjutasin blogi. Kuna laager asus Muri külas&sõpradel on kombeks mind Kiisuks  kutsuda (ju minu suure kassisõbralikkuse tõttu?!), siis panin paastukuuri kirjeldusele päälkirjaks "Kuidas Kiisu Muri külas käis". Inspiratsiooni nimeks sain ka viimasel päeval teiste paastujate "katsumusi" lugedes ette sattunud Ave Nahkuri paastupäeviku pealkirjast „Meie küla eided kannatasid nälja käes". Rääkisin veel koos minuga paastuvale sõbrannale, et küll tahaksin Avega tuttavaks saada! Sest tema kirjutis oli siiras ja  pildid muhedad! No ja kuna paastulaagrites käivadki ainult toredad inimesed, siis oleks see kohtumine nö küünlaid väärt!

Järgmine hommik oli ilm täitsa hukas, mina paastumisjärgselt nõrk, aga - sõitmas Aegviidu Jõululaadale kasside abistamisrahaks imearmsaid mängukiisusid müüma. Kiire oli. Tuhat mõtet peas...

Korraga hakkasid teeäärsed kased hirmuäratava kiirusega mulle lähenema.  Viimasel hetkel&kuidagi suutsin nende eest kõrvale keerata. Ja seal ma siis olin - käed-jalad värisemas, kõik käsitöökassid autos pilla-palla laiali, auto ise aga põhjapidi kraavis kinni.

Häid inimesi jagus teel küllaga. Mind teele tõmmata tükk aega küll ei õnnestunud, aga lähedalolevasse talusse sooja saadeti küll. Uksest sisse astudes nägin ei kedagi muud, kui Avet pilte joonistamas! Soovid täituvad (aga armas Jumal - ega mul sellega nii kiire ka ei olnud...)!

Kus kaks naist koos, seal juttu kaalust&huvitavatest enda peal kogetud katsetustest. Nii tekkiski keha&vaimu puhastava laagri mõte.

Paastuda saab sellest, millega on liiale mindud või mida on soov muuta: näiteks maiustustest, alkoholist, arvutist, telefonist, uudistest... Aga miks ka mitte elada paar päeva muretsemata või negatiivsete mõteteta... Kevad on just see aeg, mil teha head iseendale ja valmistuda imeliseks suveks! Miks teha asju üheskoos - sest kui sarnaste soovidega inimesed kokku tulevad, siis on kõik hea kergem sündimama! Me Avega tundsime, et meil endil on sellist nädalalõppu vaja. Ja oli südamest hea meel, et selliseid inimesi oli rohkem!

Millest kõigest sai talus räägitud! Erinevatest toitumisprogrammidest, dieetidest, paastudest&kes mida enda peal kogenud on. Mõned inimkatsed on ikka väga ekstreemsed... Ja on uskumatuid lugusid. No näiteks on hea teada, et kuskil Eestimaal tehakse paastu ka punase veiniga! Muidugi spetsialisti valvsa pilgu all.

Arutelud erinevatel teemadel, näiteks kas raskem on kaalus maha võtta või saavutatut hoida. Enamuse kurb arvamus - raske on kergeks jääda. Mahavõtu ajal nähakse iga päev muutust, ümberkondsed teevad komplimente, Ellu tuleb hulganisti uut&huvitavat. Aga seejärel - oled kohal. Ja siis võib kõik tunduda ühesugune, isegi igav. Õnneks on selle vastu abi olemas - see on teiste inimeste toetus, kes ise sama kogemusega&suudavad mõista.

Toimus tasside maalimise töötuba. Meid tabas inspiratsioon - kuidas saabki teisiti värskes õhus&vitamiinirikka toidu peal olles! Uhked tassid said! Koduseks meenutamiseks, kus see tehtud on&õigel rajal püsimiseks!

Päike paistis nagu tellimise peale iga päev. Kepikõnnirajal oli soe&ilus. Isegi viimasel päeval, kui ilmateade lubas taevast peaaegu et pussnuge alla saata, oli meie päevaplaan hästi paigas - 15 kilomeetrist rännakut saatis soe päike, linnulaul, koerake Milvi&mõned unised kärnkonnad. Aga nii, nagu rada selja taga&me toas sooja teed joomas - jõudis järele see lubatud ilmateade! Meid see muidugi ei seganud karvavõrdki, sest meil oli küll&veel rääkida.

Külastasime Anija mõisa. Seal oli kaunite kudumkleitide väljpanek. Soovi korral oleks suure kaalukaotuse premeerimiseks võinud osta vahulise-mahulise pidukleidi!

Ürgne saun - nagu maal ikka!

Ah et kuidas siis söögiga?! Söök tundus imeliselt hea! Lõhn, maitse&silmailu! Kuna seda oli palju&oma lahjaduselt võis kõhu korralikult täis süüa, siis polnud sugugi raske istuda kõrtsitoitu nautlevate kundedega ühes ruumis. Pigem, mida päev edasi, hakkas see meile lausa huvi&nalja pakkuma - vaatasime "möödajalutavaid" pannkoogi&majakoogi taldrikuid, et kelleni need jõuavad&kas neid osatakse ka nautida.
 
Nädalalõpu kokkuvõte tuli lausa ülivõrdes! Keskmiselt võeti kaalus alla 1,917 ehk 2 kg!!! Ja seda ainult reede pärastlõunast alates!!!
 
ME TEEME SEDA JÄLLE!
Palun õnnista meie üritust oma osavõtuga! Anna teada, milline nädalavahetus maikuus just Sulle sobiks&saame kokku Raudoja Kõrtsitalus!
 
KORDAD MÕTET - TEED TEO

KORDAD TEGU - LOOD HARJUMUSE

KORDAD HARJUMUST - LOOD ISELOOMU

KORDAD ISELOOMU - LOOD SAATUSE!

Parimat,

Liana

 










 

No comments:

Post a Comment