Thursday, April 30, 2015

Aussie, 4

MELBOURNE
Kuigi suurem osa reisi on veel ees, siis just Melbourne`i juures on eriti paslik söögist pajatada. Sest tundub, et siin armastatakse süüa - alates hommikusöögist kohvikus, kuni hilise õhtusöögini aias.  

Kümneid kilomeetreid randu&ilusaid vaateid – just toidu nautimiseks loodud! Sest pool aastat on vesi liiga jahe, lained surfamiseks ei sobi ja haid jõlguvad kaldaläheduses ringi. Noh, tegelikult küll ujuvad.
Trendikas on juba hommikul süüa väljaspool kodu – kohvikud on tõesti nii hubased. Kohvivalik on üüratu. Lihtsam ongi vist minusugusel võhikul öelda: „Same“, ehk siis nagu eelmine tellija! Ja muideks – enamus sööb hommikuks muna peekoniga!
Minule üllatuseks õhtuti ei kiirustatagi töölt koju - aiatöödele, koristama jms. Hoopis ilusate vaadetega söögi-&joogikohad on puupüsti täis seisvaid pintsaklipslasi&kontorikleite. Ju on päeval kõvasti tööd tehtud&pole saanud kolleegidega vestelda. Tuleb siis mõned tunnid vabast ajast näpistada.
Ja siis õhtusöök: friteeritud/paneeritud/küpsetatud liha&valge sai. Burgerid, wrapid&friikartulid. Millegipärast on põhirõhk valgel saial (sellisel minu jaoks maitsetul&lumivalgel, mis vist ka kuude möödudes "ei idane, ega mädane"). Oi kuidas meie reisiseltskonnad saia armastasid! Ikka&igal võimalusel sai, mille vahele panna vorstikesi, ohtralt ketšupit-majoneesi&pisut rohelist (vist südametunnistuse jaoks, et näe - köögivili). 
Kui nad juba hommikut alustavad väljaspool kodu süües – äkki võiks kodused kööginurgad üldse elamistest ära kaotada?!  Selle asemele võiks paigutada midagi kasulikku – suur veinikülmik, näiteks?! Sest veini juua nad armastavad ka! Aga – ainult põhjusega! Ja – põhjust leiab alati! No näiteks, kui sõbrad külla tulevad! 

Kiirtoitusid on lugematute nimetustega. Üks, mis mulle väga mmm-maitses - suur sushirull, mis anti kaasa paberkotiga (või plastikkarbis, aga see polnud nii käepärane)! Astud aga mööda oma teed&närid otsast head rulli!
Huvitav, aga teistmoodi - kohalik lihapirukas - mis imeõhukese taignaääre&paksu vedela lihatäidise tõttu ahjust välja võttes tulikuum&laialivalguv.
Siis veel kõikvõimalike maade köögid… 

Ja muideks - Melbourne on ainuke linn, kus saab vaba päeva hobuste võiduajamise puhul – Melbourne Cup. Et hobustele selle raske ameti juures väärilist silmailu pakkuda, löövad naised ennast tõeliselt üles ja lähevad hipodroomile suurt piknikku pidama. Ikka&jällegi – ohtralt süüa&juua!

NB! Poes avastasin teistsuguse viisi rasvaprotsentide lahtiseletamiseks! Pakendite peal on suurelt kirjas, mis on FAT FREE% ehk RASVATUSE %! Uhkem ju lugeda, et jogurt on 98% rasvast lage!

Oh kehakaal, kodus on meil Sinuga tõsine jutuajamine…



1 comment:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi nhậtgửi hàng đi pháp uy tín, giá rẻ

    ReplyDelete