rõõmsaks. Ilmastikule kohaselt võiks nüüd nautida ka toidulaual midagi vahemerelist. Ja peaasi, et kiiresti valmivat – saab rohkem aega päikse käes veeta!
Tervisetoa rahval toimus koolitus vahemerelistest hõrgutistest ja sealt siis paar head retsepti.
SAIAPULGAD TUUNIKALAVAHU JA PARMA SINGIGA (4-6 inimesele)
200 gr tuunikalakonservi
90 gr lahjat majoneesi
2 sl hakitud peterselli
1 küüslauguküüs
12 viilu parma sinki
12 saiapulka
Soola, pipart
Pane köögikombaini tuunikala, majonees, petersell, küüslauk. Lisa sool ja pipar.
Purusta, kuni tekib kreemjas mass.
Aseta singi viilud lõikelauale.
Määri väikese noaga tuunikalavaht 1/3 saiapulgast.
Aseta saiapulga vahuga määritud osa parma singi viilule ja rulli see pulga ümber nii, et sink katab vahu täielikult.
MELON PARMA SINGIGA (6 inimesele)
2 sl külmpressitud oliiviõli
1 tk seemnetest puhastatud cantaloupe melonit
12 viilu paberõhukest parma sinki
Kaunistuseks:
Väike peotäis rukolat e põld-võõrkapsast või basiilikut või leht-peterselli
Palsamäädikat
Lõika melon viiludeks ja eemalda koor.
Laota igale taldrikule 2 viilu sinki ja paar meloniviilu.
Kaunista värskete ürtidega.
Enne serveerimist nirista peale õli ja palsamäädikas.
PASTA RÖSTITUD PAPRIKATE, BASIILIKU JA KÜÜSLAUGUGA (4 inimesele)
3 sl oliiviõli
1 viilutatud küüslauguküüs
450 gr purk nõrutatud röstitud paprikat soolvees
Soola, pipart
Basiilikut
350 gr pastat
Kuumuta keskmisel kuumusel suurel pannil õli ja prae küüslauku, kuni see muutub kuldseks. Lisa röstitud paprika, sega ja prae veel 2 min.
Maitsesta soola ja pipraga.
Keeda pasta vastavalt juhisele.
Kui pasta on valmis, kurna, jättes 3 spl keeduvedelikku alles.
Vala pasta pannile paprika ja küüslaugu segule, kuumuta natuke ja lisa keeduvedelik.
Sega korralikult ja serveeri kohe.
HEAD ISU!
No comments:
Post a Comment