Friday, October 18, 2013

AITÄH!

MA TÄNAN KOGU SÜDAMEST LÄHEDASI, SÕPRU JA TUTTAVAID
SÜNNIPÄEVAÕNNITLUSTE EEST! OLIN PISARATENI LIIGUTATUD, KUI PALJU HÄID SOOVE TULI! AITÄH TEILE!

Tahaksin teiega jagada oma kõige suurema sünnipäevakingituse lugu!

Kui MTÜ Kass Ja Pojad kutsus mind appi Cleopella Cat Fanciers of Estonia näitusele oma hoolealuseid presenteerima, siis olin kohe nõus. Eriti meeldis mulle mõte, et see toimub minu sünnipäeva paiku ja nii ma siis ütlesingi oma sünnipäevasooviks - vähemalt üks kiisu võiks leida Oma Kodu! Just seda ma kingituseks soovingi!

Näitusel olid meie hoole all kaks vahvat triibulist – Jenny ja Miisu.

Jenny on ainult 7 kuune kiisutüdruk. Aga milline väljapeetud käitumine ja sõbralikkus! Enamuse päevast veetis ta paisid vastu võttes. Kui siis vahel saigi kiisu hingetõmbeks mõne minuti, oli juba puurile lähenemas mõni laps ja kõik hakkas otsast peale: „Tere, kas te sooviksite meie armsale triibikule pai teha? Soovite!“ Jälle kiisu puurist välja ja pikad paid. Päeva lõpuks oli küll vist näituse enimpaitatud kass (sest ega ju kallitele tõukassidele ei lasta pai teha!) nii väsinud, et võttis oma halli mänguhiirekese käppade vahele ja jäi kerakeses magama. Ei häirinud teda ei mängunurgast tulev vali multikajutt, ega kassipildistaja sektsioonist tulevad eredad välklambi sähvatused.


Loomulikut sai kiisu mitmeid kodupakkumisi ja tänaseks päevaks on juba saabunud tema esimesed koduuudised koos väikese peretütre joonistusega. See pilt räägib enda eest rohkem kui tuhat sõna. Jenny on jõudnud Oma Koju.


Miisu osales oma Elu esimesel näitusel. Keegi ei teadnud, kuidas ta sellega hakkama saab. Aga sai lausa suurepäraselt ja tegi paljudele tõukassidele oma hea käitumisega silmad ette! Miisu sai kohtunikelt palju tunnustavaid sõnu: malbe, sõbralik, heas kaalus ja milline kena nurr kohtunikele!
Esimesel päeval sai Miisu kõigepealt 4., 3., ja 2. koha medali. Viskasin nalja, et täiskomplektist on puudu vaid 1. koht ja et küll see viimase võistlusega ka tuleb. Tuligi! Hõiskasime nagu lapsemeelsed! Üks kohtunikest, kes Miisule enne 2. koha pani, ütles veel, et kui ta oleks enne võistlust teadnud, et nii hästi võistleb kodutu kiisu – oleks ta pannud esikoha!
Teisel võistluspäeval sai Miisu koguni kolm esikohta ja ühe kolmanda! Aga kindlasti oli tema kõige suuremaks „medaliks“ see, et kiisu leidis endale kodu!  Miisu rändas koju kaheksa võidurosetiga – suur töö ja hea kaasavara ühele väikesele triibulisele kassikesele!


Näituse kokkuvõtteks leidis Oma Kodu kolm tänavakiisut! Minu sünnipäevasoov täitus kolmekordselt! Miisu suurepärane esinemine näitusel ja Jenny vastupidavus paiaktsioonis aitas kodu leida ka pisikesel Lilyl! Üks pere, kes soovis endale Jennyt, aga jäi pisut hiljaks, uuris teiste hoolealuste pilte ja otsustas pisikese Lily kasuks.  Nüüd on väikseke kodukass - lubadusega kasvada suureks ja tubliks.


Jälle kord tõdesin seda, et kõige õigem kiisu on päris tavaline kodukiisu! Neid võib paitada, nendega saab suhelda ja neil on silmis See Eriline Sära. Üks väga armas Tervisetoa külastaja küsis mõned nädalat tagasi minu kiisusid Maijat ja Hubertit paitades, et kus küll nii häid kasse saadakse?! Vastasin, et tänavalt ja turvakodust!

Soovin kõigile nii toredaid sünnipäevaelamusi, nagu minul olid! Ja kui kellelgi on kodus vaba koht ühele kassikesele – MTÜ Kass ja Pojad kiisud ootavad jätkuvalt Oma Kodu pakkumisi!

AITÄH!



No comments:

Post a Comment