Tuesday, July 7, 2015

Hiiumaine restoranikogemus

Käisime ühes Hiiumaa söögikohas, kus nimes kirjas üks kala&üks loom (et mitte otse näpuga näidata). Seda kogemust lihtsalt peab jagama! Sest see on nii teistmoodi senikogetust!

Meie ruumi sisenemise&kõva tere peale tõstsid kobaras arvutit uudistavad teenindajad korraks pea&vaatasid rahurikkujaid etteheitvate pilkudega – mis asja, tulite süüa tahtma või?! Koheselt nende tähelepanu meie vastu haihtus&me muutusime nende silmadele nähtamatuteks. Nii kestis see umbkaudu 40 minutit, mil siis minu kõvemate kommentaaride peale tuli üks näitsik küsima, et kas meid on teenindatud?! Ilma igasuguste vabandusteta kehitas ta ainult kulme&võttis selle soovimatu töö enda teha.

Kas me soovime suppi enne või koos praega?! Igaks juhuks ütlesime, et antagu aga kõik lauda, mis valmis saab – muidu mine tea, millal üldse midagi tuuakse. Milleks selline küsimus, kui supp toodi 30 minutit enne praadi?! Ja supi võid saada, aga lusikat Sa ju ei tellinud?!

Kui siis tuli praad, kus noale allumatu lihatükk&mürksoolased ürdikartulid, olin lausa huvitatud võtmaks letil lebavat külalisteraamatut&kommentaare lugema: sõbralik&kiire personal, maitsvad toidud&kordumatud soovid tagasi tulla?! Aga oli ka teistsuguseid kommentaare. Ja lehed on teatavasti ka väljarebitavad…

Kui ooteaaeg on nii pikk, kõht hirmtühi&oled terve menüü vaimusilmas endale ette mananud, siis ühe kõige ahvatlevama fantaasiaga roa väljavalides on ikka pettumus suur küll, kui teenindaja ütleb – täna meil seda liha üldse ei ole?! Kuidas – ei ole?! See on ju teie firma nimestki pool?! Miks seda siis varem menüüd andes ei öeldud, või raamatusse sellekohast märget ei tehtud?!

Inimesed tulevad&lähevad – istunud tükk aega lauas&oodanud teenindavat personali, lahkub nii mõnigi laudkond. Ettekandjad vist hingavad kergendatult – õnnestus lahti saada.

Küsimusele kuidas maitses, ei saanud kohe kuidagi öelda "hästi", vaid "keskpäraselt". Aga - ega vastusest väga huvitatud oldudki.

Pärast sõpradega muljeid jagades selgus, et me polnud ainukesed sellise kogemuse saajad. Vähemalt sai selle koha pealt kergendatult hingata - asi ei olnud vähemalt isiklik, ega ainulaadne.


KAUNEID&TEISTSUGUSEID SUVEELAMUSI!



No comments:

Post a Comment