Thursday, January 28, 2016

Aussie, 23

10-PÄEVANE TEEKOND PERTH - BROOME   
9. PÄEV 
Hurraaa! Kl 7 hommikul saime siit minema! Ühest maailma lummavamate vaadetega kohast! Ma pole ammu midagi nii väga oodanud! See piin, mida tekitavad kärbeste&sääskede loendamatud parved… Ja see kuumus sinna juurde…

Teel oldud 29 päeva (koos tänasega)&Kalli Koduni 17 päeva. Koduigatsusest tingituna tuli tahtmine päevi lugeda.

Bussis vaatasime filmi „Red Dog“ – loomad on imelised! Kellel pisaratevoog lubab&loomasid armastav süda sees – võiks vaadata!
Igatsen oma kiisusid. Õnneks nägin neid õhtul läbi Skype`i! Pärt jooksis edasi-tagasi ekraani ees. Harald hakkas kohe ringi vaatama, et kus kohast need hääled tulevad. Maijake istus ukse juures&palus jalutuskäigule. Nad on nii nunnud!

Metsa- (õigemini kõrbe-) peatus pärast filmi. Inimene ei arvesta teistega, kes ka soovivad samas maailmas elada. Joob oma joogi ära&lennutab plekkpurgi aknast välja. Aga sisalik tahab ka tilka mahlakest, mille magus lõhn talle tundmatust sügavusest vastu tuleb. Ja nii ta jääbki peadpidi purgiavasse kinni&kuivab kuumuse kätte ära…
Purgid, pudelid, toiduümbrised&suitsukonid…
KES SA  ARVAD ENNAST OLEVAT?!
Ja seejärel kümneid kilomeetreid punast kõrbe, kus üksikud mustad puuköndid. Siit on üle läinud tulesurm. Trööstitu…
Täna on siis selline päev…

Jah, täna ongi selline päev. Ühel noorel mehel meie grupist hakkas väga halb. Selgus, et ta tundis end kuumalaines halvasti&võttis igaks juhuks ära antibiootikumid, mis talle juba enne reisi olid määratud. Ja kui kohe parem ei hakanud – võttis veel. Tulemuseks iiveldus, värinad&minestus. Hoiti siis vaest meest keset suurt kuuma kõrbe lihtsalt ärkvel&jalutati aeg-ajalt, et ta meie juurde jääks (igal ühel meist on oma deemonid).

Tasuks kõige eelneva eest - milline maine paradiis! Kuuma tervelt 5 kraadi vähem (umbes 36), konditsioneeriga tuba, tilluke külmkapp (kuhu panna timm-tamm küpsised&vein)ning kärbseid on silmapiiril vaid 1-2! Peale hullu piina tundub ju iga muutus paremuse poole võrratu!

Ahto ei saa aru, miks inimesed küll siin elavad?! Mina saan ühest põhjusest küll aru. Igaüks, kes soovib, saab siin oma ärilise idee Ellu viia.
Näiteks, kui soovid avada hotelli, siis unistuse täitumiseks ei ole enamat vaja, kui vagunelamut, värvilisi lampe selle fassaadile, paari plastiktooli välja&sisse ning – tee oma unistus teoks! Suurfirma jaoks on aga vaja paari vagunelamut!
Sel ööl oleme kämpingus, kus kümmekond vagunit keset kõrbe, ühest neist tehtud pood (kelluke helistamiseks – et valida paarilt riiulilt 10-t enam kasutatavat asja), teisest kohvik (jälle helistan, keegi tuleb&küpsetab käepärastest vahenditest), väike bassein, pesemiskoht&toalett – kus elab armas roheline konnake, kellel varbad&kurgualune kärtsoranž. Pererahvas ise elab ka vagunis. Vihmutite all jookseb nende väike krantsike, kes ilmselgelt ei oska lugeda – sest kõikjal on sildid, et koerad pole territooriumile lubatud! 

Patside lahtivõtmiseni 1 päev!





No comments:

Post a Comment