Friday, December 11, 2015

Aussie, 17

10-PÄEVANE TEEKOND MELBOURNE - ALICE SPRINGS
9. PÄEV
Täna siis otsustasin lõplikult, et hommikuti SAIA ENAM EI SÖÖ. See tüütab nii vaimselt, kui füüsiliselt - hommikust hommikusse. Kuigi - ega siis midagi söögiks järgi ei jäägi... Niisiis täna: klaas õunamahla&mõni lonks kohvi (seda viletsates tingimustes pestud vanas plastkruusis lahustuvat ollust...).

Ja teele - Kata Tjuta mäestikku - miljoneid aastaid seisnud 36 kuplitaolist punast moodustist üle 20 kilomeetrisel maa-alal. Palju Peasid?! Jah, selline nimetus tal ongi! Aborigeenide keeles seda see tähedabki!

Valley of the Winds - väärt jalutuskäik tuulte orus, kus vahel oli püstipüsimine&edasirühkimine päris võimatu. Nimi on tulnud päris asja eest.

Kummaliste nimetustega see päev jätkubki. Mürgi-&lihaküpsetus põõsas?! Beebikoti&-nätsu puu (hea teha kandekotti&beebidele hambavalu vastu nö esimene närimiskumm)?!

Ahto üritas kodumaale kirjutada. Aga tehnika ei teinud koostööd. Või kui vahel tegi - polnud levi (irwww...). Kirjutas aga korduvalt otsast peale&siis kadus kõik internetiavarustesse... Minu katsetused populariseerida vana iidset kommet - paber&pliiats - ei andnud tulemusi. Süvenesin siis raamatusse - las aga proovib veel&veel... Millalgi vaatan kõrvale&mis ma näen?! Kirjutabki sama teksti paberile! Naeru pikaks ajaks! Et pärast laseb siis lendu - uudised kirja teel?! Kes sellega teele tõttab?! Kas hüppab känguru, kiri taskus?! Lippab kaamel?! Või võtab papagoi selle noka vahele?!

Kuumus on üldse kõigile kuidagi imelikult mõjunud. Näiteks giid Ashley  seletab koera&dingo vahet: kui teeb "auh-auh-auh" = koer; kui "auuu" = siis dingo!

No ja siis veel see õhtune majavalik - sai seda ikka kaua&püüdlikult tehtud. Sai vaadatud maja allagi&sees kõik praodki. Pesa valmis, istusime pikast päevast puhkama&tegime mõned kohta jäädvustavad fotod. Ja mis siis selgus?! Meie hoolega valitud onnil EI OLNUD KATUST!!! Kõikide onnide seas oli tema ainuke - eriline! Ja lõppkokkuvõtteks - otsustasime ikka väljas magada. Putukate&usside olemasolule vaatamata.

Õhtul matkasime päikeseloojangut nautima&seejärel pimedas orienteerudes minek nö parimasse observatooriumisse - keset punast liiva&torkivaid põõsaid - miljonid tähed magamiskottide kohal. Giid ütleb veel enne uneaega, et mõned ööbivad 5 tärni hotellis, aga meil on see au - 5 miljonit tähte!

Mis sitikad need küll on, kes terve öö halastamatult hammustavad?! Südametud igatahes...







No comments:

Post a Comment