LAUAKENE KEVADPÜHADEKS!
Õhtuseks valmistamiseks ja seejärel nautimiseks olid kana-munanuudlisalat, kevadine hõrk ja soolane kodujuustupirukas ning imehea mango magustoit.
Rääkisime ülestõusmispühade traditsioonidest ja mida keegi sellel pühal ette võtab. Ja tuleb tõdeda, et see ei ole ainult kevadtöödega tegelemise püha, vaid kindlasti tuleb võtta aega ka hobideks!
KANA-MUNANUUDLISALAT (8-le)
600 g grillkana/keedukana
100 g kuivatatud musti ploome
60-100 g mandlilaaste (võib asendada kreeka pähklitega)
2 küüslauguküünt
500 gr majoneesi
MUNANUUDLITE JAOKS (esimene variant)
1 dl piima
2 spl jahu
6 muna
2 spl õli
natuke soola
MUNANUUDLITE JAOKS (teine variant)
NB! Kui küpsetad beseed, saab väga edukalt ära kasutada munakollased!
3 dl piima
10 munakollast+3 muna
2 spl jahu
2 spl õli
natuke soola
MUNANUUDLITE VALMISTAMINE
Vahustada munad, piim ja lisa jahu, sool. Tulemus peab olema pannkoogitaigna sarnane.
Taigna hulka lisada 2 spl õli. Pannil küpsetada munapannkoogid. Jahutada ja lõikuda peenikesteks ribadeks.
Kana lõigata peenikesteks ribadeks, ploom hakkida võimalikult väikesteks tükkideks.
Küüslauk purustada.
Mandlilaastud röstida ahjus 130 kraadi juures umbes 3 min, või pannil. Röstimise ajal jälgida, et ära ei kõrbeks.
Kõik komponendid kokku panna ja lasta maitsestuda vähemalt 1 tund.
Kui on väga kiire, võib pakkuda ka kohe.
Vahustada munad, piim ja lisa jahu, sool. Tulemus peab olema pannkoogitaigna sarnane.
Taigna hulka lisada 2 spl õli. Pannil küpsetada munapannkoogid. Jahutada ja lõikuda peenikesteks ribadeks.
Kana lõigata peenikesteks ribadeks, ploom hakkida võimalikult väikesteks tükkideks.
Küüslauk purustada.
Mandlilaastud röstida ahjus 130 kraadi juures umbes 3 min, või pannil. Röstimise ajal jälgida, et ära ei kõrbeks.
Kõik komponendid kokku panna ja lasta maitsestuda vähemalt 1 tund.
Kui on väga kiire, võib pakkuda ka kohe.
KEVADINE KODUJUUSTUPIRUKAS (8-le)
300 g kodujuustu (parem on hapukoorega)
200 g riivitud juustu
25-50 g võid
3 muna
4 spl hapukoort või jogurtit
50 g maisijahu või nisujahu
maitse järgi küüslauku, tilli
soola, pipart
Sulatada või.
Lisada kodujuust, enamik riivitud juustu (natuke jätta pealepuistamiseks)
Lisada munad, hapukoor, jahu, till, küüslauk, sool ja pipar.
Panna 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi.
Puistata peale juust ja küpsetada 200 kraadises ahjus 30-35 minutit, või kuni pirukas on kuldkollane.
(Idee raamatust Lia Virkus „Lia köök“)
KAUNEID PÜHI!
300 g kodujuustu (parem on hapukoorega)
200 g riivitud juustu
25-50 g võid
3 muna
4 spl hapukoort või jogurtit
50 g maisijahu või nisujahu
maitse järgi küüslauku, tilli
soola, pipart
Sulatada või.
Lisada kodujuust, enamik riivitud juustu (natuke jätta pealepuistamiseks)
Lisada munad, hapukoor, jahu, till, küüslauk, sool ja pipar.
Panna 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi.
Puistata peale juust ja küpsetada 200 kraadises ahjus 30-35 minutit, või kuni pirukas on kuldkollane.
(Idee raamatust Lia Virkus „Lia köök“)
KAUNEID PÜHI!
No comments:
Post a Comment